Dos emprenedors belgues fan negoci amb la migdiada espanyola.

siesta espanyola
Siesta Espanyola

Els provats beneficis de la migdiada, tan arrelada en la cultura espanyola, han inspirat un innovador negoci a dos joves emprenedors belgues, que aquest divendres han inaugurat al barri de les institucions europees a Brussel·les el primer “bar de migdiades” de tota Bèlgica.
La idea, que funciona ja amb èxit en països com Japó o França, és oferir a funcionaris i altres professionals que treballen als voltants la possibilitat de tirar una “cabezadita” o descansar durant uns minuts al llarg del dia, en un espai que convida al benestar i la relaxació.
“Al principi, el meu marit volia obrir un bar de còctels, en pla tranquil, amb hamaques. Però ens vam adonar que ens anava a resultar difícil treballar junts, perquè tenim fills petits i els horaris anaven a ser complicats”, explica a Efe Najat Bouzalmad, fundadora del negoci juntament amb Gaëtan Oversacq.
La parella va buscar idees entorn del concepte d’un espai de relaxació i va descobrir que tant a París, Lió i Tolosa de Llenguadoc, com en diferents ciutats japoneses hi ha des de fa un temps establiments que ofereixen al client la possibilitat de dormir o descansar una estona durant la jornada.
D’aquella reflexió va néixer “Pauz”, (de “*pause”, pausa en francès), “un lloc per relaxar-se, que permet a més gaudir d’un massatge, o de sessions de *luminoterapia o *aromaterapia per carregar les piles”, explica *Najat *Bouzalmad.
“Està científicament provat que una migdiada pot fer als empleats més productius”, afegeix.

Com funciona en la pràctica aquest establiment?

Res més entrar en el local, al client se li proposa que deixi en una taquilla els seus efectes personals, inclosos les sabates, i es calci uns patucos de tela abans de passar a la “sala de somni”, que inclou sis espais independents.
Una de les opcions per agafar el son és la hidroterapia, en un confortable matalàs d’aigua calenta d’última generació que crea la impressió d’estar surant i permet gaudir d’un agradable massatge amb dolls a pressió.
Butaques de massatges d’alta tecnologia, un llit Shiatsu o una simple però confortable tumbona, acompanyada de música o luminoterapia, són unes altres de les possibilitats existents, amb tarifes que oscil·len entre els 7 i els 15 euros per cambra d’hora, segons el servei triat.
De fons, una música relaxant ajuda a crear un ambient zen, encara que el client pot utilitzar auriculars si prefereix gaudir del silenci.
Acabada la sessió, una persona de l’establiment acudeix a despertar al client.
Segons la fundadora del negoci, el temps ideal per gaudir d’una migdiada oscil·la entre els 15 i els 30 minuts, ja que superat aquest marge “la migdiada pot causar un estat de somnolència”.
Per això, el bar proposa descansos d’una cambra d’hora, 20 minutos o mitja hora.
La migdiada més senzilla, de 15 minuts, costa 7 euros, mentre que si s’opta per una butaca de massatges el preu ascendeix als 12 euros i el servei més car, el llit *hidrógena, costa 15 euros la cambra d’hora.
Els interessats poden a més gaudir d’una targeta de client de 120 minuts per 88 euros.
El projecte dels dos emprenedors va agradar tant a les autoritats locals que l’agència regional de comerç de Brussel·les Atrium va decidir recolzar-ho, oferint als fundadors assessorament en la cerca del local triat i ajuda en el finançament, que ha ascendit a prop del 10% de la inversió.

Font: El Economista.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *